הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב יובל חסיד

  1. הפליית גבר בקבלה לעבודה

    דחיית העובד בטענה שאינה מוצדקת היא עילה לתביעת תשלום כפועל בטל. אם הייתה הצעת עבודה קונקרטית שנדחתה עקב כך, יש לחייב לדעות מסוימות תשלום מלא.

    קראו עוד...

  2. צו מניעה ועיקול נכסים

    במקרים רבים מבקש אחד הצדדים לדיון מבית הדין סעד זמני, כגון, עיקול נכסים, צו הפסקת עבודות וכדומה. בדיני צו מניעה בהלכה עסק הרב יובל חסיד ועמד על הצורך לאזן בין הצורך של מבקש הצו לבין החשש לפגיעה בלתי מוצדקת באדם שהצו יוצא כנגדו. בהקשר זה הוא עמד על העילות למתן צו זמני, על הראיות הנדרשות ועל הסעדים השונים. בשולי הדברים הוא דן במתן צו זמני על ידי בית הדין הפועל בחסות חוק הבוררות, שמעניק סמכות לבית הדין רק לאחר חתימת שני הצדדים על הסכם בוררות. לפיכך במקרה שיש צורך בהוצאת צו טרם שהצד השני יידע על עצם הבקשה ניתן לפנות לבית המשפט לצורך הוצאת הצו. במקרה שהצדדים כבר חתמו על הסכם בוררות וישנו צורך דחוף רשאי בית הדין להוציא את הצו במעמד צד אחד. המאמר פורסם בספר משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות.

    קראו עוד...

  3. תשובות בעניין גזל, זכויות יוצרים ושימוש ברכוש הזולת

    השואל שאל על חובתו להשיב תוכנות שהוריד בלי לשלם, ורכוש הזולת שהשתמש בו.

    קראו עוד...

  4. פיצויים על ביטול קבלה לעבודה

    האם אדם זכאי לקבל פיצוי בגלל מעסיק שחזר בו מהסכמתו להעסיק אותו כיון שהוא מעדיף להעסיק אשה שתהיה נאמנת יותר למקום העבודה?

    קראו עוד...

  5. הפחתת תשלומים לוועד בית כאשר הוועד לא מבצע את מלאכתו נאמנה

    א. דיירי בנין משותף חייבים לשלם מיסי ועד בית, הן לפי דין תורה והן לפי החוק הישראלי המהווה מנהג מדינה. ב. אין זכות לדייר להימנע או להפחית תשלומים על דעת עצמו אא"כ התקבלה החלטה באספת דיירים, גם אם ישנם כשלים מסוימים בתפקוד ועד הבית.

    קראו עוד...

  6. תפיסת חוב לועד הבית

    במקרה שאדם א חייב כסף לשכן שלו אדם ב, והשכן חייב כסף לועד הבית - יכול אדם א לשלם ישירות לועד הבית

    קראו עוד...

  7. מורה שפוטר לאחר תחילת השנה

    עובד שפוטר לאחר תחילת עבודתו וכעת אינו מוצא עבודה זכאי לשכר כפועל בטל. את התביעה יש להגיש לבית דין של תורה.

    קראו עוד...

  8. חתימה על חוזה בו נקבע בית המשפט כערכאה מוסכמת

    אין לאסור לחתום על חוזה כזה, למרות זאת אם ישנה אפשרות כדאי לנסות לשנות את הסעיף ולהסתפק בציון המקום בו נחתם החוזה (על פי החוק הדיון יהיה בבית משפט שבאותו מקום)

    קראו עוד...

  9. פגם שנמצא בשולחן שנקנה מתצוגה

    הקונה מוצר מתצוגה יכול לטעון טענת מקח טעות למרות שנאמר לו שיש סיכוי לפגמים, ולמרות שהמוכר התנה עמו שלא יוכל להחזיר את החפץ אם יש מום.

    קראו עוד...

  10. נרות חנוכה שהתבררו כגזולים

    אין להדליק בנרות גזולים אלא אם היה יאוש וקניתם אותם אחרי היאוש. ואף אם היה יאוש - אסור לברך, אלא אם כן החפץ עבר יד נוספת לפני שהגיע לידי האדם שרוצה לקיים את המצווה. יש לדווח לרשויות על הגנב אם ידוע בוודאות שהוא הגנב.

    קראו עוד...

  11. האם שוכר שחזר בו יקבל בחזרה את דמי השכירות?

    השוכר חפץ מחברו וחוזר בו אחרי תחילת השכירות פטור מדמי השכירות רק במידה וניתן למצוא שוכר אחר

    קראו עוד...

  12. בר מצרא בקניית דירה כדי להצמידה לחנות

    בעל חנות הסמוכה לדירה יכול לדרוש קדימות ברכישתה לצורך מחסן מדין בר מצרא רק אם הן סמוכות זו לזו ובכפוף למגבלות של דין בר מצרא המופיעות בהלכה.

    קראו עוד...

  13. ויתור עובד על זכויות

    מעסיק אינו יכול להתנות עם עובד שיוותר על זכויות שמגיעות לו על פי חוק.

    קראו עוד...

  14. שימוש בתוכנה לתקופת ניסיון בחינם כאשר אינו מתכוון לרכוש

    כאשר אין הגבלה מפורשת של בעל התוכנה אין איסור להשתמש בתוכנה בתקופת ניסיון גם אם אין כוונה לרכוש אותה בהמשך

    קראו עוד...

  15. השבת ארגז של תנובה שנמצא

    אין חובה להשיב את הארגז לתנובה, אבל אם מדובר על יישוב קטן יש חובה להשיב לבעל המכולת

    קראו עוד...

  16. הנחה בקניה על ידי מוכרן שאיננו הבעלים

    מוכרן שאיננו בעלים מוסמך לתת הנחות רק בהסכמת הבעלים

    קראו עוד...

  17. ריבית על פיגור בתשלום

    האם מותר לקבל מקונה המאחר בתשלום סכום כסף מעבר למה שסוכם מראש? אם הקונה מציע מרצונו הטוב להוסיף כסף לאחר שאיחר בתשלום - לרוב הדעות מותר לקבל, ובלבד שלא יאמר שהתשלום הנוסף הוא פיצוי עבור המתנת המעות. אולם לכתחילה הדרך הטובה היא להתנות בתחילת העסקה שכל הסכמי המכירה ותנאי הקנסות על פיגור בתשלומים יהיו על פי היתר עסקה

    קראו עוד...

  18. סועד שבויש על ידי בעל מסעדה וכתוצאה מכך עזב את המסעדה בלי לאכול

    אורח במסעדה שבויש על ידי בעל הבית אינו צריך לשלם על המנה שהוגשה לו כיוון שהיה כאן מקח טעות. אעפ"כ, במידה ואכל את האוכל, נכון לחייבו לשלם תשלומי הנאה שהם שני שליש מעלות המנה שאכל.

    קראו עוד...

  19. התניה עם קבלן שלא יבנה עבור אדם אחר על מנת ללחוץ עליו לשלם את חובו

    מותר לאדם להתנות עם קבלן שלא יבנה עבור אדם שלישי, כדי להפעיל לחץ על האדם השלישי לשלם את חובו לראשון ככל תנאי שבממון. אולם יש לשים לב שלא מדובר על קניין דברים כיוון שאז התנאי לא יחייב את הקבלן.

    קראו עוד...

  20. עיקרי דיני אונאה ואונאת מוכר גוי

    האם מי שקונה מוצר והמוכר לא ידע ששווה הרבה יותר צריך להודיעו? ומה הדין אם זה גוי? מצורף תקציר עיקרי דיני אונאה ומקורותיו. אכן על אף ש"גוי אין לו אונאה" יש שפסקו שעדיין מדובר באיסור אך ללא חיוב. ובמקרים רבים יש להחיל אותו באופן מלא על גויים כדי לקדש את ה'.

    קראו עוד...

  21. היתר עסקה למפרע

    ניתן לעשות היתר עסקה גם לאחר ההלוואה על ידי ביצוע מעשה קניין. אם מראש התכוונו לתת ריבית באיסור אין לגבות את הריבית עד לרגע העסקה (הקניין), אך אם ההלוואה מראש הייתה ללא ריבית ורק רוצים להוסיף את העסקה הדן קל יותר ודינה ככל הלוואה בהיתר עסקה.

    קראו עוד...

  22. עץ שחדר לתוך ביוב השכן ועשה נזק

    ככלל בעל עץ שחדר לביוב של השכן פטור מלשאת בנזק, אך יש לדון האם יש חובה לכרות את העץ, והאם מותר לכתחילה לטעת עץ כזה.

    קראו עוד...

  23. נערה שהפילה בטעות פלאפון בטעינה ושברה אותו

    כיוון שטעינת טלפון בכיתה היא התנהגות מקובלת, וכיוון שעמידה על כיסא היא התנהגות המחייבת תשומת לב - המזיקה חייבת

    קראו עוד...

  24. דייר בדירת שותפים שהזיק לרכוש של המשכיר

    שותף שהזיק לחפץ של בעל הבית חייב בתשלום ככל מזיק. בנסיבות מסוימות המשכיר יכול לתבוע את את שאר השותפים (ואלה יוכלו לתבוע את המזיק).

    קראו עוד...

  25. התנהלות בדירת שותפים

    שימוש בשטח המשותף דורש הסכמת כל השותפים, אלא אם כן מדובר בדבר המקובל לעשותו, אשר נקבע לפי נסיבות העניין. לאור זאת, מותר לשותף לשים ריהוט בשטח המשותף, וכן להזמין אורחים למרות התנגדות חבריו, אם כך אכן מקובל.

    קראו עוד...

  26. קונה ששכח לשלם על חלק מהסחורה

    מי שלקח מחנות סחורה בלי לשלם בטעות, יעשה מאמץ לשלם בהקדם, אולם, עוד קודם לכן מותר להשתמש בסחורה.

    קראו עוד...

  27. שימוש בכרטיס סטודנט לאחר סיום הלימודים

    אם מצויין על הכרטיס שהוא מיועד לשימוש רק בתקופת הלימודים ולא אחרי כן - אסור להמשיך ולהשתמש בו.

    קראו עוד...

  28. "גניבת תור" על סמך פתק עם מספר שנמצא במקום

    אין היתר להשתמש בפתק עם מספר שנמצא כדי לעקוף את התור, ולו לאור הכלל הידוע ואהבת לרעך כמוך

    קראו עוד...

  29. סיוד דירה מושכרת בעת הפינוי

    כאשר סוכם במפורש שהשוכר יחזיר את הדירה כשהיא מסוידת, השוכר חייב בכך גם אם אמר למתווך אחרת.

    קראו עוד...

  30. טענות למקח טעות בפרשיות של תפילין

    מקח טעות מוגדר לפי המקובל בשוק ולפי מה שסיכמו הצדדים. כאשר יש מחלוקת בעניין, אין להוציא ממון מהמוחזק.

    קראו עוד...

  31. הורדת שיעורים מהאינטרנט

    אתר לשמיעת שיעורים התיר לשמוע שיעורים ממנו אך לא להוריד אותם. אולם, אדם שרוצה לשמוע את השיעור במהירות יותר גדולה ומיד למחוק- מותר לו לעשות כן.

    קראו עוד...

  32. חזרה ממקח בקניה מיד שניה לאחר תשלום בצ'ק בנקאי

    קונה אינו רשאי לבטל עסקה אחרי ששילם בצ'ק בנקאי ללא סיבה טובה, כגון, מום במקח.

    קראו עוד...

  33. תקלה ברכב שכור

    מי ששכר רכב ובמהלך הנסיעה התקלקל הרכב, יש מקרים בהם יהיה פטור מתשלום כיוון שקלקול זה נחשב כמתה מחמת מלאכה. אולם אם חתמו על חוזה שכירות, החוזה מחייב, וברוב החוזים מחייבים את השוכר בתשלום אם הרכב התקלקל גם אם השתמש בו שימוש רגיל.

    קראו עוד...

  34. האם מותר לקחת כסף שנשכח בכספומט?

    אדם שראה כסף בתוך הכספומט לא יוציאנו כי אחרי כמה זמן הכסף נבלע אוטומטית חזרה ולא מחייבים את החשבון של המושך. אבל אם כבר הוציא אין אפשרות לחייבו להחזיר לבעלים, ועליו להשתדל לברר מי הוא.

    קראו עוד...

  35. מתווך הראה דירה, וקרוב של הקונה טוען שראה קודם

    למתווך מגיע תשלום, אפילו אם קרוב של הקונה טוען שראה קודם, כיוון שהחתן אינו אחד הקונים אלא רק שליח שלהם ולכן אין לראות במעשיו התחלה.

    קראו עוד...

  36. כיצד בית הדין יכול לעזור במקרה של אדם קנה רכב משומש ולא שילם את מלוא הסכום?

    האם עיכוב בתשלום על רכב משומש יכול להוות עילה לביטול המכירה? כאשר הקונה רק מתעכב בתשלום, אין דבר זה מהווה עילה לביטול מכירה, אבל אם סביר להניח שהוא לא ישלם כלל, ניתן לבטל את המכירה. במקרה בו המוכר לא רוצה לבטל את המכירה, החוב יגבה ע"י פסק דין, ובעזרת הוצאה לפועל.

    קראו עוד...

  37. השתתפות השכנים בתשלום עבור הוצאות בניה

    שכנים שחתמו והסכימו לתוספות בניה של אחד השכנים ותוספות אלו השביחו את הנכס שלהם, לדוגמא מעלית חדשה- עליהם להשתתף בהוצאות אלו לפי גודל הדירה.

    קראו עוד...

  38. קנה דירה עם בעיית איטום וחוייב בבית משפט

    ראובן קנה דירה משמעון. לאחר זמן תבע אותו שכנו החדש בבית משפט אזרחי על בעיית איטום שנובעת מדירתו. לאחר מכן התברר שהעניין נדון בבית דין ושם יצא המוכר- שמעון, זכאי. אין באפשרותו של הקונה- ראובן לתבוע את המוכר שישלם את הפסדיו.

    קראו עוד...

  39. מתווך שלא תפקד כראוי, והלקוח סגר עם קונה אחר

    הלקוח שהביא מתווך הדירות לא סגר את העסקה והתעכב איתה הרבה זמן. מותר למוכר לסגור עסקה עם קונה חדש ואין בזה בעיה של מי שאינו עומד בדיבורו.

    קראו עוד...

  40. פניה של עובד סוציאלי לבית המשפט ללא היתר מבית דין

    כחלק מעבודתו של עובד סוציאלי עם נוער, הוא צריך להיעזר בבית המשפט, למשל, כאשר הנער או הוריו מסרבים לשתף פעולה. במקרה כזה אין צורך בהיתר מבית דין כיוון שבתחומים אלה בית הדין אינו עוסק וכן יש בהם משום הצלת נפשות או הצלת ממון ואז מותר לפנות לבית המשפט מיד.

    קראו עוד...

  41. תשלום על קבצים במחשב נייד שניזוק

    אדם מועד לעולם וחייב לשלם על נזקיו. אם הזיק למחשב ולא ניתן לשחזר את הקבצים שהיו בו, גם אם אין להם שווי בשוק, חובה על המזיק לשלם עבור שעות העבודה שיצטרכו להשקיע כדי לחדש את העבודה.

    קראו עוד...

  42. אימתי חייבים השכנים בתשלום עבור מסלעה

    אם המסלעה מועילה לשכנים עליהם להשתתף בתשלום.

    קראו עוד...

  43. משכיר ושוכר שחתמו על חוזה שכירות דירה, והמשכיר לא מסר את המפתח כי השוכר לא שילם

    משכיר לא מסר לשוכר את מפתח הדירה כי השוכר לא שילם. כיון שהצדדים חתמו על חוזה הרי החוזה מחייב את שניהם, ולכן איש לא יכול לבטל את החוזה.

    קראו עוד...

  44. נסיעה בתחב"צ בהנחה ע"י חלוקת הנסיעה לשנים

    כל מעשה שנחשב תקין לפי תנאי הנסיעה שנקבעו ע"י הממשלה כשר הלכתית. לכן מותר לפצל נסיעה לשנים גם אם ע"י כך יגבה תשלום מופחת.

    קראו עוד...

  45. השבת אבדה בכרטיס רב קו

    המוצא כרטיס רב קו אנונימי והכריז ולא נמצאו לו תובעים, רשאי להשתמש בו. אבל לא בכרטיס הרשום על שם אדם.

    קראו עוד...

  46. דייר בבית שטוען שכבר שילם מיסי ועד בית, וידוע שהאחראי כבר טעה בעבר ושכח לרשום

    אחראי מיסי ועד בית תובע את אחד הדיירים. הדייר טועם שכבר שילם. האחראי כבר טעה בעבר ושכח לרשום. נפסק שיפנו לבית דין מוסכם על שני הצדדים, ואם האחראי בטוח ב100% שהדייר לא שילם יוכל להשביעו. אבל אין לסמוך על ספרי הרישום.

    קראו עוד...