שיעור זה עוסק בהגבלות הקיימות בהלכה על תחרות כניסה ומסקנתו שההלכה מאפשרת הטלת מגבלות כאלה רק כאשר הדבר מועיל לכלל הציבור, וכן כאשר מדובר על תחרות דחיקה שתוצאתה דחיקה מהשוק שחקנים.
סדרה זאת עוסקת במצוות הכלכליות של התורה ובחן את הערכים שהן מממשות: בשיעור זה נבחן מצוות כלכליות נוספות ואת הערכים המסתתרים מאחוריהן. גם כאן נגלה את ערך האחווה והחירות, וכן ביטוי קטן ומפתיע לערך השוויון.
בשיעור זה נעסוק בשאלה העקרונית ונביא את עמדות הפוסקים הסבורים שאין ליהדות משנה כלכלית מפורטת אך יש בה מצוות כלכליות רבות שקובעות גבולות גזרה לכלכלה היהודית.
הראי"ה קוק חי ופעל בתקופה בה התרחשה המהפכה הקומוניסטית, ובסביבה בה עסקו בשאלת הקומוניזם. בסדרת של שלושה שיעורים נעסוק בעמדות הרב קוק ביחס למוטיבים מרכזיים במניפסט הקומוניסטי. בשיעור הראשון נעסוק בעמדת הרב קוק ביחס לשאלת מלחמת המעמדות שמתאר מרקס. נראה שהרב קוק מקבל את הטענה שישנו ניצול של מעמד אחד על ידי מעמד אחר, אולם, למרות זאת הרב קוק מתנגד לביטול המעמדות אלא מציע פתרונות אחרים.
הרב קוק והמניפסט הקומוניסטי חלק ב: מהפכנות וניצול הפועלים
בשיעור זה נעסוק בהתנגדות הראי"ה קוק למהפכנות כגישה לפתרון בעיות אישיות וחברתיות. כמו גם בעמדותיו ביחס לניצול פועלים מסגרת המהפכה התעשייתית והפתרונות שהוא מציע לכך. [הקלטת השיעור תועלה בהמשך, עמכם הסליחה]