שלום רב! שאלתי היא בעניין איסור פניה לערכאות, יש לנו שוכר לשעבר שיש לנו מספר תביעות עליו, היה לנו עמו שתי תקופות שכירות, בשני מהן היה סעיף בוררות והוא נידון בבי"ד, (והפס"ד לא בוצע ע"י החייב), ואילו בחוזה הראשון לא היה סעיף בוררות אך יש לנו תביעות גם מחמת אותה תקופה.
נכון לעכשיו הנתבע מצוי בהליכי פשיטת רגל ובהוצאה לפועל שלחו אותנו אל הממונה שיש לו את הסמכויות בתיק, והממונה הנ"ל ביקש שנשלח לו את כל התביעות והחומר שברשותנו, לפי מה שהבנו יש לו סמכות הכרעה בעניין כעין שופט וכעת, לגבי חלק מהתביעות יש לנו פס"ד מבית דין רבני, אך אנו מחזיקים בנוסף צ'ק ביטחון על סך 10,000 ש"ח שמתוכו יש לנו תביעות והם:
השאלה היא האם מותר לשלוח לממונה בכינוס נכסים את התביעות שלנו, החומר והאסמכתות, והם יחליטו מה שיחליטו, או שיש בזה משום איסור פניה לערכאות (מלבד מה שחוייב בבית דין), (יש אולי שיקול נוסף, שאולי אם התביעה תהיה גדולה יותר נקבל גם את הכסף שחוייב בבה"ד מהר יותר) בתודה רבה
1. בנוגע לתשלומים לחברת הגז ולתשלומים לוועד הבית (בהנחה שהשוכר מודה שאכן לא שילם, ואין לו טענות) עיין ב http://dintora.org/publication/17
שם כתבנו שיש פוסקים המתירים לפנות להוצאה לפועל מיד כאשר יש חובות ברורים, אך יש פוסקים שאוסרים זאת ולכן למעשה יש לפנות לבית הדין גם בחובות ברורים לגמרי. אם הנתבע יסרב לבוא, תקבל היתר פנייה לערכאות.
2. בנוגע לסכומים (6000) ששילמתם, בית דין חייב להכריע האם הכסף הזה צריך להיות מוחזר לכם או לא. לא ניתן לוותר על דיון כזה. אם יסרב לבוא לדין יתנו לכם היתר פניה לערכאות.
כל טוב
הרשמו לקבלת עדכונים