שאלה
שלום וברכה, בני נוסע בהסעה מטעם הת"ת, בסיום הלימודים, התשלום משולם על ידי, ישירות לחברת ההסעות, בתחילת הקיץ, הקדימו בת"ת את מועד סיום הלימודים ברבע שעה ל17:45, טנדר ההסעות על אף שהיגיע, לא התחיל את נסיעתו כי אם בשעה 18:00 . משום כך, הודעתי לחברת ההסעות שאיני מעוניין בהסעה, היות ובני לא מעוניין לחכות רבע שעה לחינם, ע"פ ההסכם בין ההורים לחברת ההסעות, אין אפשרות לביטול הסעות באמצע השנה, אלא, שההסכם הוא כמובן שהטנדר יוצא בסיום הלימודים, בעוד שבמקרה דנן הוא לא יצא בסיום בלימודים, כי אם רבע שעה לאחמ"כ, האם אני אמור לשלם עבור חודשי הקיץ ?
תשובה
אין להשיב בדיני ממונות ללא שמיעת שני הצדדים. ולכן נענה באופן כללי על סמך מה שכתבת.
במקרה שתיארת עמדת חברת ההסעות מאוד לא ברורה לי. מה האינטרס שלה לעמוד שם ולחכות רבע שעה לחינם אם הנהג מגיע ממילא לשם? האם ההסכם שלה עם הת"ת היה שייצאו רק בשש ואז יש לדון עם הת"ת על העניין. חסרים פרטים ובעיקר עמדתה של החברה ולכן קשה להכריע.
לפי מה שנראה לפי שיקול דעתנו איחור של רבע שעה הוא בגדר הסביר והוא נקרא סיום הלימודים. גם נותני שירותים נוהגים לקנוס חברות הסעה רק על איחור של יותר מרבע שעה. ולכן נראה שאין מקום להפרת הסכם במקרה הזה. למרות שנראה שהחברה צריכה להתחשב בהורים ולצמצם את השהות שכאמור אינה מובנת לי, לפחות זמן.
הרשמו לקבלת עדכונים