עבדתי אצל מעסיק תקופה קצרה ו כשעזבתי את העבודה הודעתי לו יומיים לפני והוא טוען שמן הראוי להודיע שבועיים(דבר שלא ידעתי ולא דובר עליו) לפני על עזיבה ולכן הוריד לי מהשכר 1000שקלים בטענה שהפסיד כסף בעיקבות עזיבתי הפתאומית לכאורה (אחרי שעזבתי אמר שהוא תקוע בלי עובד וארגנתי לו מיוזמתי עובד חלופי)האם הוא חייב לשלם לי את ה1000שח׳ תודה!
אין להשיב בדיני ממונות ללא שמיעת שני הצדדים, ולכן נפרוס רק את היסודות.
לא כתבת מה היה אופי העבודה שלך, האם העבודה היתה לפי זמן (פועל) או לפי הספק (קבלן) נענה מתוך הנחה שהעבודה שלך היא כפועל ואתה מקבל תשלום לפי זמן העבודה.
פועל רשאי להתפטר אפילו באמצע יום העבודה (שולחן ערוך חושן משפט שלג, ג). אם עלול להיגרם נזק למעסיק כתוצאה מעזיבתו אסור להתפטר (שולחן ערוך חושן משפט שלג, ה) ואם התפטר עליו לפצות את המעסיק. אם לא נגרם למעסיק שום נזק כי היה פועל אחר שהחליף אותו אין לגבות מהפועל שום תשלום ויש למעסיק תרעומת עליו שעזב באופן פתאומי (שולחן ערוך שם סעיף ז).
במקרה שמותר להתפטר, כמה זמן צריך להודיע מראש? מהלכות שכירות בתים למדו הפוסקים שישנה חובה להודיע מראש. אם לא סוכם בין הצדדים כמה זמן יש להודיע מראש ההלכה נקבעת לפי מנהג המדינה באותו המקום (ראו אורות החושן פרק יג סעי' ג). במדינת ישראל המנהג נקבע ע"פ החוק, המחייב הודעה מראש לפי הוותק במקום העבודה וע"פ תנאי העסקה, כלומר משכורת קבועה או שכר. בספר אורות החושן פרק יב עמו' 190 הביא את הזמנים השונים והתנאים השונים לפי החוק.
במקרה בו ההודעה מראש לא נעשתה החוק קובע שהעובד צריך לשלם למעסיק את הסכום שהיה מקבל עבור העבודה באותו הזמן. כלומר, אם היה על הפועל להודיע חודש מראש ושכרו הוא 2000 שח, העובד ישלם למעסיק 2000 שח ללא הוכחת נזק, וישנם דיינים הסבורים שדין זה מחייב גם לפי דין תורה (ראו אורות החושן עמו' 210). אמנם ישנם דיינים הסבורים שאין דין זה מחייב ויש לחייב רק אם נגרם נזק.
הרשמו לקבלת עדכונים