אני עובדת חדשה בפיצרייה, ואני קופאית. במהלך העבודה קורות טעויות הגיוניות של עובדים חדשים וכקופאית יצא לי פעם אחת לשכוח לחייב מישהו על קולה שלקח.. כביכול טעויות שהרשת של הפיצות ״מפסידה״ בגלל שלא חייבתי כראוי יש לציין שזה בשגגה לגמרי ומתוך לחץ של עבודה וכו׳. רציתי לשאול מה הדין, האם אני מחויבת לשלם את הסכום של הקולה (לצורך הדוגמה) ?
עסקנו בשאלה זו פה http://dintora.org/shut/268
ואני מצטט משם את מה שנוגע לענייננו:
בשו"ת משפטי ארץ דיני עבודה עמוד 99 עסקנו בנושא זה. התנאי שעשה המעסיק שהעובדת צריכה להשלים מכיסה את כל החוסרים בקופה, לפי דין תורה הוא תנאי תקף. או משום שכל תנאי שבממון קיים, או משום שהעובדת היא שומרת שכר שהזיקה לבעל הבית ברשלנות בזה שלא ספרה נכון את הכסף שקבלה (ועיין גם בחו"מ כה,א מחלוקת שו"ע ורמ"א).
בסעיף 25 לחוק הגנת השכר התשי"ח – 1958 בסעיף קטן (א) נמנו המקרים שבהם יכול מעסיק לנקות לעובד משכרו, ומקרה זה של חוסר בכסף אינו אחד מהם. החוק מתיר לנכות משכר העובד כסף בתנאי שהעובד חתם על הסכמה מראש לדבר זה[1]. במקרה שלפנינו העובדת לא חתמה ולכן לא ניתן לנכות משכרה דבר. האם חוק כזה מחייב לפי דין תורה? נחלקו הפוסקים וניתן לראות את עמדתו של הרב אורי סדן שליט"א פה http://dintora.org/publication/38, שהחוק מחייב ועל כן היה אסור למעסיק לנכות משכר העובדת.
כל זה בנוגע לניכוי משכר העובד באופן ישיר, אבל החוק לא אוסר על המעביד לתבוע את העובד על נזקים שאירעו לו במהלך העבודה. וכיוון שלפי דין תורה ביררנו שהעובדת חייבת לשלם על חוסרים בקופה, יש מקום לומר שעליה לשלם למעסיק את כל החוסרים שהיו במהלך השנים....
הרשמו לקבלת עדכונים