האם האישה חייבת בהחזרת הלוואה משותפת לאחר שהתגרשה?

כיוון שההלוואה נתנה לשני בני הזוג, אפילו שהיא לא היתה כתובה- על האישה מוטל לשלם חצי מהסכום, ועל בעלה לשעבר מוטל לשלם חצי מהסכום. אולם יש לשים לב שכאשר זוג מתגרש, בית הדין או בית המשפט מסדירים את כל ענייני הממון ביניהם במסגרת איזון משאבים, וגם החוב הזה צריך להיכלל במסגרת זו.

השאלה

זוג רכשו דירה ללא משכנתא, אח של הבעל נתן הלוואה של 43000 ש"ח לצורך קניית דירה - הזוג התגרשו מסיבה אישית לא נעימה הבעל בכלא , האישה מכרה את הבית (והתחתנה בשנית) האם עפ"י ההלכה מחויבת להחזיר לאח של בעלה את ההלוואה ?  ההלוואה נתנה לשני בני הזוג (בע"פ ללא חוזה כתוב), הדירה היתה רשומה על שם שניהם, וכספי הדירה אצל האישה.

תודה רבה

 

תשובה

כיוון שההלוואה נתנה לשני בני הזוג, אפילו שהיא לא היתה כתובה- על האישה מוטל לשלם חצי מהסכום (שו"ע חושן משפט עז,י), ועל בעלה לשעבר מוטל לשלם חצי מהסכום.

במקרה של זוג שמתגרש, בית הדין או בית המשפט מסדירים את כל ענייני הממון ביניהם במסגרת איזון משאבים, וגם החוב הזה צריך להיכלל במסגרת זו (לדוגמא- אם במסגרת ההסכמות האישה קיבלה על עצמה לשלם את כל החובות שקיימים- גם חוב זה נכלל ואז עליה לשלם את כל הסכום, ולהיפך). כדאי להתייעץ עם העו"ד שטיפל בתיק, כדי לדעת האם החוב הזה משנה את ההסכמים בין בני הזוג לשעבר.

 

הדפיסו הדפסה