תגיות
נזיקין שכירות דירה
אני משכיר בית פרטי. כשירד גשם חזק, ירד שטף מים מן התקרה לתוך שני חדרי שינה. מיד קראתי לאיש מקצוע לבדוק את הגג והוא תיקן שם תקלה שהייתה ברעפים. השוכר טוען שבינתיים ניזוקו שני מזרונים ושתי מיטות מעץ. שילמתי לו על ניקוי המזרונים אבל הנזק של המיטות הינו באלפי שקלים לטענתו. מה הדין?
א. אם יש חוזה בין הצדדים ובו התייחסת למקרה כזה - החוזה מחייב.
ב. אם התקלה אירעה אחרי השכירות או מחמת מזג האוויר הלא שגרתי ולא מצוי אך הגג היה עשוי כדרך הגגות - ראו כאן https://www.dintora.org/Show_article/1304
מהתשובה הנ"ל עולה שאם המשכיר היה שוגג או אנוס - פטור מלשלם על הנזקים שנגרמו לשוכר, אם המשכיר פעל מיד לתקן את התקלה.
ג. אם יתברר שהיה פגם מהותי בגג עוד לפני ההשכרה - אפילו אם לא היה ידוע למשכיר על כך ייתכן שיש לקזז את הנזק מדמי השכירות.
שו"ת הרשב"א (חלק ב סימן נ) כתב על מי שהשכיר לחברו בור ע"מ להניח בו חיטים והתברר שהיה בבור חור, שהמשכיר פטור מתשלום נזק החיטים כי הנזק אינו אלא גרמא.
דברי הרשב"א אינם מוסכמים (ראו פתחי חושן שאלה ופקדון פרק ט סעי' כב הערה סו). אבל גם לשיטת הרשב"א אם יש מקח טעות ומום במקח שלא על דעת כן שכר את הדירה יכול השוכר לקזז את הנזק מדמי השכירות (ראו פתחי חושן שכירות פרק ו סעיף א הערה א).
הרשמו לקבלת עדכונים


