מעבר לבית דין אחר באמצע דיונים
שאלה
בבית דין לממונות חייב אותי לחתום על טופס שאינני מבין מה כתוב בו , בית הדין אמר לי תחתום אפילו שאינך יודע מהו, שאלתי ואם הטופס ערבות או הלוואה , איך אתה מחייב אותי לחתום עליו, הוציא צו שאני חייב לחתום, האם הליך כזה בבית דין לממונות תקין?? כמו כן בית הדין ב2 ישיבות שמע צד אחד בלבד ופסק את דינו, ההליכים בבית הדין נראים לי הזויים, אני ניסיתי ללכת לבית דין תורני אך ההליכים שם לא מובנים לי בלשון המעטה, איך ניתן לשחרר מבית הדין הזה לבית דין אחר? אשמח לשמוע תשובות , מכיוון שההליך ניראה לי חילול השם ללא צדק כלל.
תשובה
שלום רב.
א. כל נתבע רשאי לבחור את בית הדין, ובתנאי שבית הדין נמצא במקום מגוריו ועוד כמה הגבלות, ולכן לא ניתן להכריח אותך לקבל בית דין מסויים.
ב. אתה לא יכול להגיד איני מקבל אף בית דין, אתה חייב להציג חלופה- אם לא בית הדין הזה, אז בית דין אחר. את החלופה עליך להציג מהר מאוד, ואינך יכול 'למרוח' את הזמן.
ג. אם אתה לא מקבל אף בית דין אז אפשר לומר שאתה סרבן, ואפשר להוציא כנגדך 'כתב סירוב'.
ד. אם כבר חתמת על בוררות בפני בית דין מסויים אתה לא יכול לבחור בית דין אחר. אם חתמת על חוזה ובו סעיף בוררות שקובע בית דין מסוים אתה מוכרח ללכת לבית הדין ההוא.
ה. במקרים קיצוניים כמו אם הנתבע חתם ואחר כך הוא מסרב לבוא, ולפי שיקול דעת בית הדין, אפשר לקיים ישיבות במעמד צד אחד.
ו. במקרים בהם ישנו חשד וראיות שבית הדין פעל בצורה לא ישרה ולא כשרה ועיוות את הדין, ובית הדין לא מאפשר ערעור, הדרך היחידה הפתוחה לפניך היא לפנות לבית המשפט המחוזי ולפסול את הפסק.
כל טוב
הרשמו לקבלת עדכונים