סיפור מסגרת זה עוסק בנושא הקרוב לליבם של נערים - ניצולם על ידי מעסיקים. החידוש בנוסח מסגרת זה על פני הנוסח המוצע באתר משרד החינוך הוא בשילוב של מקורות תורניים המצביעים על חומרתה ההלכתית של הבעיה וכמו כן הצבעה מרומזת על אפשרות פיתרון תורנית כפניה לבית דין לממונות הפוסק על פי ההלכה. בהקשר של פיתרונות מוצעים ניתן להפנות את התלמידים ל"מעגלי צדק" (http://www.mtzedek.org.il) אשר עוסק במתן "תו חברתי" לעסקים אשר רותם את ציבור הקונים לשמירה על זכויותיהם של העובדים. וכן להצעה מעשית לפיתרון ניצול בני נוער בתחום המזון אותה מעלה הרב אברהם גיסר המופיעה באתר מעגלי צדק בכתובת (ההצעה מועלת בפיסקה האחרונה של המאמר):
http://www.mtzedek.org.il/maamarview1.asp?id=23
רבים מבני הנוער בישראל (עד גיל 18) עובדים בזמן תקופת הלימודים ובמהלך חופשת הקיץ. במקרים רבים, מעסיקיהם אינם מקפידים על שמירת חוקי העבודה: בני נוער רבים מקבלים פחות משכר המינימום המגיע להם, הם עובדים שעות רבות מהמותר על פי החוק, ולעיתים משכורתם לא משולמת בזמן. סקרים הנערכים מעת לעת, (כגון זה שנערך בקיץ תש"ע על ידי 'עוקץ מערכות'), חושפים את מימדיה הנרחבים של התופעה.
קיימים חוקים ספציפים המגדירים את חובתם של מעסיקים כלפי בני נוער. יתר על כן, אין מדובר בבעיה אזרחית גרידא כי אם גם בבעיה דתית כיוון שלדעת פוסקי ההלכה, לחוקי העבודה יש תוקף הלכתי מחייב. זאת ועוד, זיקתם של חלק מהחוקים, אותה חוקקה הכנסת, המגינים על העובד, ובני נוער בכללם, מצוי בתורה אשר ציוותה על הגנת החלש. בין החוקים נזכיר את חוק עבודה ומנוחה האוסר על עבודה בימים מסויימים (כשבת וימים טובים), איסור על הלנת שכר ועוד . זאת ועוד, התחייבותה של המדינה מעוגנת גם בהסכם בין לאומי, מסגרת האמנה לזכויות הילד של האו"ם, בו היא מתחייבת למנוע ניצול כלכלי של ילדים ונוער.
אולם, בתחום האכיפה, משרד התמ"ת האחראי על אכיפת החוק מעסיק מספר מועט מדי של פקחים אשר אינם מצליחים לאכוף על המעסיקים את החוק.
כתוצאה מכך, בני הנוער, אשר אינם יודעים מה הם זכויותיהם וכן אינם יודעים כיצד יוכלו לממש את זכותם לתנאים ולתשלום על פי החוק מנוצלים על ידי מעסיקיהם.
הסתדרות הנוער העובד והלומד המייצגת בבתי משפט אלפי בני נוער מנוצלים מוסרת שקיימים בני נוער רבים החוששים להתלונן מחשש שיאבדו את מקום עבודתם. בנוסף, הארגון מותח ביקורת על בתי הדין לעבודה שהדיון בהם מתנהל לאיטו ובסופו של דבר לעיתים קרובות לא נפסקים פיצויים על הלנת שכר על ידי בית המשפט. מהנהלת בתי הדין ארץ חמדה-גזית (בית דין פרטי לממונות הפוסק על פי ההלכה) נמסר שאף הם חשים את התרחבות התופעה במספרם הגדל של בני הנוער הניגשים להגיש תביעה בבתי הדין. ובכך מנצלים את יתרונם הגדול של בתי הדין שהם נגישים גם ללא יצוג על ידי עורך דין אגרת הדיון נמוכה מאוד ופסק הדין ניתן במהירות.
הסיפור מעלה בעיות ונושאים מתחום מקצוע האזרחות: זכויות האדם בישראל, רשויות השלטון, שלטון החוק, מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית ועוד.
עליכם לבחור בעיה אמיתית אחת העולה מתוך סיפור המסגרת ולנסחה, להציג אותה ולהסביר את הרקע שלה בקצרה, לחקור אותה, להציג את ממצאיכם ולמצוא לה פתרון מעשי ומנומק, שיבטא את התכנים והעקרונות שנלמדו באזרחות. ולבסוף עליכם להציג תוצר המייצג את הפתרון הנראה לכם מתאים ביותר לפתור בעיה זו.
התוצר הסופי הנדרש הוא הכנת מצגת שתופנה לגורם מתאים (יש להסביר ולנמק מיהו גורם זה ומדוע דווקא הוא נבחר על ידכם) שעשוי לסייע בפתרון הבעיה או לקדם את הפתרון לבעיה.
במהלך העבודה עליכם:
כתיבת העבודה ועריכתה על פי ההנחיות שניתנו.
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3186733,00.html
http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SUTeenagers/SUTEmployRules
https://sites.google.com/site/jewisheconomy/laborlaw
http://www.dintora.org/article/743
הרשמו לקבלת עדכונים