בניית מחסן כתר על גג בית משותף

מותר לדייר לעשות שימוש סביר בגג משותף, אם אינו מפריע ליתר הדיירים. נראה שמחסן כתר הוא שימוש סביר, אא"כ למתנגדים תהיינה טענות כבדות משקל.
tags icon תגיות

הדירה שלנו ממוקמת בקומה 4, מעל הסלון והמטבח שלנו יש גג משותף, שמנו בגג 2 מחסנים מכתר שלא מפריעים לאף אחד, ולא לתפקוד השוטף של הגג , יש 3 שכנים שמציק להם שיש מחסנים בגג ומבקשים שנפנה את המחסנים. צרות עין בלבד. רוב רובם של הדיירים זה לא מעניין אותם ואין להם ענין בגג.

האם עליי להוציא את המחסנים כבקשתם? או ש 3 דיירים לא יכולים להחליט על שטח ציבורי של 15 דיירים. תודה רבה.

תשובה

לא ניתן לענות בדיני ממונות ללא שמיעת שני הצדדים, ולכן נענה באופן כללי.

הגג בבית משותף שייך לכלל הדיירים (חוק המקרקעין סעיף 52, וראו פסקי דין ירושלים כרך ה עמו' עא-עג, והרב אפרים קורנגוט דיני הבית המשותף פרק שני סעי' יד), ולא ניתן לבנות על הגג בניין קבוע ללא הסכמת כל הדיירים.

אולם מותר לכל אחד מהדיירים להשתמש שימוש סביר בגג, אם מנהג המדינה הוא שמשתמשים שימוש כזה בגג. דוגמא לשימושים אלו: העמדת דוד מים ומתקנים לתליית כביסה (שולחן ערוך חושן משפט סימן קסד סעי' ח, וראו שם סעי' ז, דיני הבית המשותף שם פרק יג סעי' י). נראה שמחסן נייד שכזה מוגדר כשימוש סביר אם הוא לא מפריע לשימוש בגג.

כאמור, לא נוכל לקבוע זאת מבלי לשמוע את דברי הדיירים המתנגדים כדי לדעת האם יש להם טענה מדוע אין זה שימוש סביר בגג שלכם.

הדפיסו הדפסה

הרשמו לקבלת עדכונים

איסור ריבית בחוזה סטנדרטי

בחוזה סטנדרטי יש סעיף ובו מצויינת ריבית פיגורים. אסור לחתום על חוזה שיש בו ריבית אלא אם כן ניסח את ה...

שומת נזקים שנגרמו לשכנים מדליפת מים

אדם שמים שדלפו מדירתו גרמו נזק בדירת השכנים, חייב לשלם על הנזקים העתידיים במקרה בו לא תיקן את הדליפה...

האם מותר לקבל משכורת על שכר עבודה של מחליף

שומר שדאג למחליף שיבוא לשמור במקומו, מותר לו לקבל שכר מהמעסיק עבור שעות אלו, ובתנאי שיעביר את הכסף ל...

למי שייכת מלגת אברך בכולל לאברך או לכולל

ע"פ החוק הכספים המתקבלים ממשרדי הממשלה עבור אברכים הלומדים בכולל שייכים למוסד הלימודים ולא לאברך הספ...

קונה שהתלונן לאחר כחודש מהקנייה שהברזים בדירה לא מחוברים

אם המום היה במקח לפני המכירה על המוכר לתקנו, אבל אין לחייב את המוכר בנזקים נלווים (רטיבות) שנגרמו מה...

תרומה על שם אחר על מנת לקבל החזר מס גבוה

יש לשאול את רשות המיסים האם היא מתירה לעשות כך. אולם לפי ההלכה ניתן להעביר את סכום הכסף לחשבון הבנק ...

הארת מרפסת באור חזק המפריע לשכן

מותר להאיר את המרפסת באור חזק, כל עוד זה שימוש סביר...
למאגר השו"תים קראו עוד