הרשם לקבלת עדכונים
הכי פופולאריים
חוזה שכירות דירה - משפטי ארץ - לחתימה
בעקבות המאמר בספר משפטי ארץ ד - חוזים ודיניהם, מוצ...
שטר הלוואה ללא ריבית - משפטי ארץ - לחתימה
בעקבות המאמר בספר משפטי ארץ ד - חוזים ודיניהם, מוצ...
מטלת ביצוע באזרחות - העסקת בני נוער
סיפור מסגרת זה עוסק בנושא הקרוב לליבם של נערים - נ...
היתר עגונה שבעלה צמח באמצעות זיכוי גט / בית הדין הרבני 861974/2
במקרים שונים גברים ונשים מוצאים עצמם כבולים לבן זו...

חוזה אחיד בהלכה
התפיסה ההלכתית המקובלת היא, שחתימה על חוזה יוצרת ח...
מאמרים שנכתבו על ידי הרב עמנואל נהון
פיצוי עובד על ביטול סיכום להעסיק אותו / ארץ חמדה גזית 76077
התובע עבד במכירת רהיטים והנתבע הציע לו לעזוב את מקום עבודתו ולעבור לעבוד בחברה שלו. לאחר שעזב התובע את עבודתו הראשונה החליט הנתבע שלא להעסיק את התובע. בית הדין דן בעיקרון שאדם שהתחייב להעסיק פועל וחזר בו צריך לשאת בנזקים על אובדן הכנסה וודאית, ועל כן חייב בית הדין את הנתבע בנזק שנגרם לתובע. בנוסף בית הדין חייב את הנתבע על שכר הוצאות המשפט עקב דיון נוסף שנמצא לא ראוי ומיותר.
חוות דעת בעניין הצעת החוק להפחתת האחריות האישית של עובדים ברשויות המקומיות
סעיף 221 לפקודת העיריות, מסמיך את משרד הפנים לחייב עובד ציבור ברשויות מקומיות באחריות אישית לכספים שהוצאו בניגוד לנהלים, במצב בו הוא פעל בצורה לא חוקית, או בהתנהגות רשלנית או רעה. הצעת החוק החדשה מבקשת לצמצם סמכות זו למקרים בהם הוכח שעובד הציבור פעל בכוונה לגרום נזק. מסקנת חוות הדעת היא שהחוק הנוכחי מתאים למשפט העברי, ועל כן ההמלצה היא להתנגד להצעת החוק. עם זאת, בחוות הדעת ישנה הבהרה שהחבות של עובד ציבור היא רק כאשר הייתה רשלנות ולא כאשר נעשתה טעות, ובהתאם לכך יש לשנות את לשון הסעיף "שנגרמו בשל התרשלותו או התנהגותו הרעה או בכל סכום שהיה צריך להביא בחשבון ולא הביא", ולכתוב במקומו "שנגרמו בשל התרשלותו, כאמור בסעיפים 35 ו-36 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]".
חסינות לראש הממשלה - "החוק הצרפתי" בראי המשפט העברי
המלצתנו היא להעניק חסינות לראש הממשלה יחד עם מנגנון פיקוח, בדומה למנגנון המצוי בסעיף 4 לחוק חסינות חברי הכנסת תשי"א-1951.
הצעת חוק זכות יוצרים (תיקון מספר 5), התשע"ח–2017
נייר העמדה תומך בהצעת החוק המעדכנת את חוק זכויות יוצרים הכוללת שלושה סעיפים מרכזיים: א. איסור על הנגשה של תוכן שנעשה בו הפרה של זכויות יוצרים, גם באופן עקיף. ב. לאפשר צו מניעה לצד שלישי - כגון ספק אינטרנט - למנוע גישה לאתר מפר זכויות יוצרים. ג. לאפשר צו לחשיפת זהות המפר. מסקנות הסקירה היא שהצעת החוק עולה בקנה אחד עם עקרונות המשפט העברי: א. ראוי לאסור גם פגיעה עקיפה, מן הטעם של טובת הציבור. ב. ראוי לאפשר להוציא צו מניעה לצד שלישי, על בסיס המודל של ה'חרם' שהיה נהוג בקהילות על מדפיסי הספרים, ומהטעם שהצד השלישי נחשב לשותף. ג. על אף הכללים המחמירים שנוקט המשפט העברי ביחס לכללי לשון הרע, ראוי לאפשר לבית המשפט להוציא צו לגילוי זהותו של המפר, כיוון שכאן מדובר בלשון הרע לתועלת העמדתו לדין ופיצוי הנפגע.
נייר עמדה 13 - חיוב על מניעת רווח
בעולם המורכב בו אנו חיים, כל אדם מסתמך על אנשים רבים, ומחדל שלהם יכול לגרום לאובדן רווחים ברורים. כמו כן, מורכבות זו מקלה להזיק ומגבירה את הפגיעות של הניזק. לאור כל זאת, מוצג נייר עמדה הבוחן את האפשרות לחייב על מניעת רווח על פי ההלכה.