הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב ינון בוארון

  1. **אשה שהפקידה כספים שירשה בחשבון המשותף לה ולבעלה, וכעת טוען הבעל שזכה במחציתם / פד"ר 993988/4

    אשה ירשה כסף מאמה. את הכסף היא הפקידה בחשבון המשותף לה ולבעלה. כעת בני הזוג מתגרשים. הבעל טוען שכיון שהכספים הופקדו בחשבון משותף - כוונת האשה היתה לחלוק עמו את הכספים. בית הדין דחה את טענתו.

    קראו עוד...

  2. **חיוב בגט לאדם שחי עם אשה אחרת / פד"ר 596887/8

    בני זוג נפרדו אך לא התגרשו. הבעל חי עם אשה אחרת שילדה לו בן. כעת אשתו מבקשת לחייב אותו לתת לה גט, הבעל מבקש שאשתו תחזור אליו, ומתחייב לעזוב את האשה השניה אם אשתו תחזור אליו. כיון שבינתים לא עזב את האשה השניה, קבע בית הדין שיש לחייב את הבעל לתת גט לאשתו.

    קראו עוד...

  3. **בקשה לקיצור הליכים בתהליך גירושין / פד"ר 1045873/4

    זוג בהליכי גירושין בתקופת עיכוב הליכים. האשה מבקשת לקצר את תקופת העיכוב. הבעל מתנגד ובמקש זמן לפתור את המחלוקות שביניהם בדרכי שלום. כיון שהבעל לא טוען שפניו לשלום בית, אלא רק להסדרים ממוניים, קיבל בית הדין את בקשת האשה לקיצור הליכים ולמתן גט. וכתב שאת העניינים הממוניים אפשר יהיה לפתור גם אחרי הגט.

    קראו עוד...

  4. חלוקת רכוש ואיזון משאבים לזוג שהתחתן בחו"ל ע"פ החוק הנוהג שם / פד"ר 899102/4

    בני זוג התגרשו באשמת האשה. בני הזוג נישאו בחו"ל, והבעל טוען שחל על רכושם החוק הנוהג במקום נישואיהם, שלפיו אין רכושו מתאזן אלא אם נכתב כך בפירוש. בית הדין קיבל את טענת הבעל לפיה יהלומים ששובצו בתכשיטי האשה שייכים לו, ושיבוצם בתכשיטים נועד כדי לשמר את רכושו. עם זאת, פסק בית הדין ברוב דעות שהבית שקנו בני הזוג שייך לשניהם.

    קראו עוד...

  5. **סמכות בית הדין כשהתיק נידון כבר בבית המשפט ונסגר / פד"ר ‏1013958/10

    אדם תבע את אשתו בבית הדין. אשתו טוענת שאין לבית הדין סמכות משום שהנושא כבר נדון בעבר בבית המשפט. כיון שהתיק בבית המשפט נסגר, וגם צו המזונות שנתן בית המשפט היה צו זמני בלבד, קבע בית הדין שיש לו סמכות.

    קראו עוד...

  6. חיוב מזונות לבת המסרבת להיפגש עם אביה / פד"ר ‏846585/6

    בית הדין דן בחיוב מזונות לבת המסרבת להיפגש עם אביה. האב טוען שזו תוצאה של הסתת האם. והאם טוענת שזה בגלל קשיחותו של האב. אולם שתי הטענות לא הוכחו, ונראה שהנתק נוצר בשל תקלה בתקשורת בין האב לבת. בית הדין הכריע שאין זה מתקבל על הדעת לחייב אב במזונות לילדה שאיננה מוכנה לתקשר עמו, אך על מנת לא לפגוע בבת נקבע כי המזונות לא יבוטלו, אך האב לא יחויב לשלמם לידי האם אלא ישירות לידי הבת ובלבד שהבת תחדש את מפגשיה עמו.

    קראו עוד...

  7. **תביעה שהוגשה בימים שאחרי עיכוב הליכים / פד"ר 1120529/6

    אשה הגישה שלש פעמים בקשה לישוב סכסוך. אחרי הפעם השלישית הגיש הבעל תביעה לבית הדין בתוך 15 יום. האשה טוענת שהבעל לא יכול להגיש תביעה באותם 15 יום. הבעל טוען שאת הימים יש לספור מהתביעה הראשונה של האשה. בית הדין קבל את תביעת הבעל.

    קראו עוד...

  8. **בני זוג שחיים יחד חמשים שנה, במהלכן הוגשו תביעות גירושין וחלוקת רכוש רבות, וכעת הם מתגרשים / פד"ר ‏603289/5

    בני זוג נישאו לפני יותר מחמשים שנה. במהלך נישואיהם הוגשו תביעות רבות לגירושין וחלוקת נכסים, והנכסים נרשמו על שם האשה. כעת הם מתגרשים. הבעל טוען שרישום הנכסים על שם האשה נועד להבריח מפני נושים. בית הדין קבע שאין ראיות שהתביעות הראשונות אכן נועדו לפרק את השותפות. מאידך, החלק מתביעה מסוימת ואילך ניכר שאכן היה רצון לפרק את השותפות. לפיכך - הפעולות שנעשו לאחריה תקפות.

    קראו עוד...

  9. דמי מזונות לנער השוהה בפנימיה / פד"ר ‏604877/10

    בן להורים גרושים לומד במוסד עם פנימיה. אמו מבקשת להעלות את דמי המזונות שהאב משלם עבורו, אביו מבקש להנמיך את התשלום, משום שהאם יכולה לבקש עבור הבן תמיכה מעליית הנוער וממוסדות הרווחה. בית הדין קבע שהאב לא יוכל להשתמט מחובותיו בטענה זו. האב צריך לשלם בכל מקרה, ואם הוא עצמו ידאג לקבל החזרים מעליית הנוער הרי זו זכותו, אך הוא לא יכול להטיל חובה זו על האם. בית הדין קבע שהאב צריך לשלם את כל צרכיו הבסיסיים של הנער, כולל את הוצאות הנסיעה של האם כאשר היא באה לבקר אותו, כי גם ביקורים אלה הם צרכיו של הבן, והאב מחויב בהם. האב פטור מלשלם על צרכים של הבן שהוא יכול לקבל מהפנימיה. בפרט שהאב הוא המממן את הפנימיה. האב פטור מלשלם על מותרות.

    קראו עוד...

  10. מינוי נאמנים להקדש / פד"ר 1120357/2

    בית הדין אישרר את נאמנותם של שני נאמנים, מינה כמה אחרים, ודחה את הבקשה למנות נאמן שאינו מתגורר באזור. בית הדין דן בדיני הקדשות וחוקיהם.

    קראו עוד...

  11. ניכוי מסכום איזון משאבים כשידוע שהבעל הבריח כספים ולא ידוע כמה / פד"ר ‏1036329/3

    בני זוג התגרשו, ובבית הדין נבחן איזון הנכסים. הבעל תבע להשאיר בידו נכסים שונים שלא יכנסו לאיזון, ביניהם זיכיון של מונית, עליו, לטענתו, הוא שילם מכספו הפרטי לפני הנישואים. בבית הדין הוכח שהבעל שיקר והזיכיון נרכש לאחר הנישואים, בנוסף לכך גרסתו נמצאה לא אמינה בכמה ענייני כספים נוספים והוכח שהוא הבריח סכומי כסף רבים נוספים מהרכוש המשותף. על אף שבית הדין לא הצליח לקבוע בוודאות כמה נכסים הוברחו קבע בית הדין שהאיזון יהיה לא שוויוני, והוא חילק את הנכסים הידועים, ביניהם, שני קווי מונית, והותיר את הדירה המשותפת בידי האשה, תוך ניכוי של סכומים משמעותיים מהסכום שהאשה צריכה לשלם לבעל עבור חלקו בדירה.

    קראו עוד...

  12. בעל דין שמתנגד לחוות דעת של גורם מקצועי בטענה שהוא מוטה / פד"ר 1097696/11

    בני זוג חיים בנפרד, וילדיהם גרים אצל האב ומתנכרים לאם. בית הדין מינה מאבחן, בהסכמת הצדדים. המאבחן הגיע למסקנה שהאב מוכן לשת פעולה עם הטיפול, אבל האם אינה מוכנה לשום שיתוף פעולה. בעקבות זאת המליץ שלא לקיים מפגשים של הילדים עם האם עד שתשתף פעולה. האם טוענת שהמאבחן מוטה. שהוא נוקט צד לטובת האב, שהוא התעלם מגורמים מסוימים ושהאב שילם את שכרו. בית הדין דחה את טענת האם. האם הסכימה מראש לכך שהמאבחן הזה יאבחן, ומראש נקבע שהאב ישלם את שכרו. אילו היו לה טענות נגדו היה עליה להעלות אותן מראש, ולא רק אחרי שנודע לה שהמאבחן כתב חות דעת שלא מוצאת חן בעיניה. בית הדין מבין בהחלט מדוע המאבחן חשב שגורמים מסוימים אינם רלוונטיים ולא מצריכים התייחסות. לכן, בית הדין מקבל את חות דעתו של המאבחן.

    קראו עוד...

  13. כסף שניתן מאבי האשה לזוג לצורך רכישת דירה הוא הלוואה או מתנה? / פד"ר 1003727/5

    אבי האישה העביר סכום של 1,078,000 ש"ח לקבלן לצורך בניית בית לבתו ובעלה, לאחר מכן הוא לקח משכנתא ושעבד עבורה את ביתו שלו. בני הזוג התגרשו והאישה פרעה לאביה את חצי המשכנתא. כעת הבעל טוען שהכסף ניתן כמתנה ולא כהלוואה. בחקירת הבעל בבית הדין לא נמצאה כל ראיה שאכן נאמר שהכסף ניתן כמתנה, ואף יותר מכך הוכח שהאישה היא שביקשה את הכסף והוא לא היה מעורב כלל בהליך, מאידך גיסא גם לא נמצאה ראיה ברורה שהוא ניתן כהלוואה. בית הדין דן בשאלה העקרונית כיצד להתייחס למקרה כזה, וקבע שכאשר אדם נותן לחברו ובכלל זה לבן משפחה סכום כסף גדול שאין מקובל לתתו כמתנה, ולא סוכם ביניהם אם הנתינה מהווה מתנה או הלוואה, הדבר נחשב כהלוואה והמקבל חייב להחזיר את הסכום לנותן. ואין משמעות במקרה זה לטענת "איני יודע". לכן נפסק שעל הבעל להחזיר לחותן לשעבר את חצי ההלוואה.

    קראו עוד...

  14. החזר מתנות במורדת, ראיה על מתנה ברישום בטאבו או הפקדה בחשבון משותף - 1081933-2 - ביה''ד צפת

    קראו עוד...