הרשם לקבלת עדכונים
מאמרים שנכתבו על ידי הרב אברהם שמן
קביעת מועד הקרע בין בני הזוג / פסק דין רבני 1921/11
בית הדין דן בשאלה מתי חל מועד הקרע לצורך איזון משאבים. הכרעתו היא שהמועד הוא כאשר האשה הגישה תביעה למזונות, זאת, למרות שמאז עברו שנים רבות בהן נולדו לבני הזוג שני ילדים. פסק הדין מבוסס על ניתוח החוק ופסיקת בתי המשפט
יהדותו של אדם שאמו התגירה בהריונה, ולא התכוונה לשמור מצוות / פד"ר 178159/1
אשה התגיירה בהיותה הרה, ועברה מיד עם בעלה לקיבוץ חילוני. הבן שנולד לה לאחר מכן גדל, וביקש להכיר בו כיהודי ולאפשר לו לשאת יהודיה. בית הדין דחה את בקשתו, משום שאי אפשר לאשר את גיורה של אמו, ולגבי גיורו שלו, אי אפשר לזכות בגיור לקטן שיגדל ללא קיום מצוות.
חיוב גט לאשה שבעלה נטש אותה וכעת גם היא אינה רוצה בו / פד"ר 621718/1
בני זוג שהיו נשואים בנישואין שניים, ולשניהם ילדים בוגרים מנשואיהם הראשונים, הסתכסכו במשך הזמן על עניינים כספים. בסופו של דבר הבעל נטש את האשה. עם הזמן גם האשה חדלה לחפוץ בו. משום כך פסק בית הדין שעל האשה לקבל גט, ואינה זכאית לפיצויים. כמו כן אינה זכאית למחצית ממון האיש, כי ההסכם שביניהם אינו מחייב אותו לכך.
הוצאות משפט שנגרמו עקב תביעה שלא בתום לב / פד"ר 1074419/3
בני זוג הגיעו להסכמה על גירושין. לאחר זמן הגיש הבעל תביעה לשלום בית, והאשה נאלצה לשכור עו"ד. הבעל חזר בו מתביעתו לשלום בית והצדדים התגרשו. האשה טוענת שתביעת הבעל לא היתה כנה, ולכן עליו לשלם לה על ההוצאות שנגרמו בעטיה. כיון שלא הוכח שתביעת הבעל לא היתה כנה, פסק בית הדין שאין לחייבו.
@דחיית בקשת הבעל לדחות את הגט עד לאחר ההכרעה בעניין הממון / פד"ר 1163682/2
באיזה מקרים יש לקבוע איסור לנטען / פד"ר 1098598-16
היתר עגונה שבעלה היה במטוס שהתרסק / פד"ר 1266186-1
בית הדין התיר לאשה להינשא, לאחר שבירר שבעלה היה במטוס שהתרסק לפני 25 שנה, בדרכו מבוקרשט לבריסל. הבירור נקבע על פי הודעת השלטונות, תשלום פיצויים לאשה על ידי חברת הביטוח, הדרכון ות"ז של הבעל שנמצאו במטוס. כמו כן נקבע שהבעל ודאי נהרג בתאונה על פי הממצאים של התנגשות המטוס בקרקע, וכן על פי סימנים שנמצאו על הגופה. כמו כן הצטרף הנימוק שאבד זכרו של הבעל והוא נעלם מאז התרסקות המטוס.