הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב אליהו אריאל אדרי

  1. הבאת ראיה להתרשלות בקיום תנאי / בית הדין הרבני ‏54447/13

    בין בני זוג סוכם על חלוקת רכוש באופן מסוים. החלוקה היתה מותנית בכך שהאשה תבצע פעולות כספיות תוך זמן מסוים. הפעולות לא בוצעו, והצדדים נחלקו באשמת מי. בית הדין הכריע שעל הבעל מוטלת החובה להוכיח שהאשה התרשלה בביצוע התנאי, הן על פי הדין והן על פי ההסכם שבין הצדדים.

    קראו עוד...

  2. על מי מוטלת חובת הראיה בנזיקין / מאמר אורח

    מדברי הפוסקים עולה שבמקום בו יש ספק מלכתחילה האם יש חיוב תשלום על הנזק, יתכן ועל הניזק תוטל חובת הראיה. דוגמא לספק מעין זה היא כאשר בעל מלאכה הזיק ויש ספק האם הוא מומחה ואז הוא פטור, או שמא הוא איננו מומחה ואז הוא חייב. דוגמא נוספת, כשלסטים פרצו גדר ובהמות שהיו במקום יצאו החוצה והזיקו, במקרה כזה יש צד לחייב את בעלי הבהמות מספק שמא הבהמות לא היו שמורות טוב עוד לפני כן, או שמא הליסטים אשמים. הרב אדרי מחדש שמחלוקת האחרונים שהזכרנו מתייחסת רק למקרים מעין אלו, ואילו במקרה הרגיל של נזק שנמצא לפנינו לכל הדעות על המזיק להוכיח שהוא אינו אחראי עליו.

    קראו עוד...

  3. משמורת ילדים והסדרי ראיה / בית הדין הרבני 65393/5

    להלן כמה מקביעות ביה"ד: השיקול המכריע בענייני משמורת והסדרי ראיה היא טובת הילד. אין זכות למי מן ההורים למשמורת, זו חובה בלבד, וביה"ד לא לוקח בחשבון כלל נוחות זו או אחרת שלהם. אין זה תפקידו של ביה"ד להורות לאחד ההורים היכן לגור – זו זכותו של ההורה לגור בכל מקום שיחפוץ. אין לחייב את האם להוציא הוצאות ולטרוח בקיום הסדרי הראיה, אלא רק להמליץ לה עליהם ו/או שתקבל אותם עליה.

    קראו עוד...

  4. החובה לציין פסול חלל בכתובה / פד"ר 1078403/1

    בית הדין קבע שמי שנפסק דינם בבית דין שהם חללים, בין חללה נקבה בין חלל זכר יש לציין בכתובה במפורש את חללותם למניעת תקלה. חלל הוא כהן פסול, ודווקא בגלל היותו פסול הוא יכול להינשא גם למי שכהן אינו יכול לשאת. למעשה, ניתן לכתוב את ייחוס החללות בעותק הכתובה בלבד, ובשולי הכתובה עצמה לכתוב "יעוין בהעתק הכתובה".

    קראו עוד...

  5. **אדם שמאס באשתו ותובע גירושין, והיא מסרבת להתגרש ותובעת שלום בית / פד"ר 1028042/1

    בני זוג חיים בנפרד ומאשימים זה את זה בהאשמות שונות. הבעל כנראה מצא לו אשה אחרת. הבעל תובע גירושין, האשה מסרבת להתגרש ותובעת שלום בית. מומחה חווה את דעתו שהסיכויים לשלום הבית נמוכים, והאשם בכך הוא ככל הנראה הבעל. לכן פסק בית הדין בדעת הרוב לדחות את שתי התביעות ולסגור את התיק. אין לחייב את האשה לקבל גט. דעת המיעוט היא להמשיך לדון עד שתושג הסכמה.

    קראו עוד...

  6. סמכות בית הדין כשהבעל טוען שכבר שילם את הכתובה / פד"ר 107820/6

    הצדדים חתמו על הסכם המסדיר את תשלום הכתובה וקובע שאם תתעורר בעיה יסדיר בית הדין את התשלומים. האשה טוענת שטרם קבלה את מלוא הסכום, ותובעת את הבעל. הבעל טוען שכבר שילם את מלוא הסכום ולפיכך אין סמכות לבית הדין לדון בדבר. בית הדין קבע שיש לו סמכות. כי יש לו סמכות לדון בכל ענייני הכתובה, וכי זה המשך הדיון שנידון בפניו.

    קראו עוד...

  7. שלילת משמורת מאם שמסיתה את ילדיה שלא לפגוש את אביהם / פד"ר 868053/4

    ילדים להורים גרושים מסרבים לפגוש את אביהם זמן רב. האם טוענת שהיא מעוניינת בפגישה עם האב, אלא שהילדים מסרבים. בית הדין מתרשם שהאם היא הגורם, במישרין או בעקיפין, לחוסר הפגישות. האב דורש להעביר את הילדים למשמורתו. בית הדין החליט ברוב דעות לשלול מהאם את המשמורת למש זמן מוגדר.

    קראו עוד...

  8. אב המבקש לשנות את הסכם הגירושין למשמורת משותפת / פד"ר 120850/19

    בני זוג התגרשו. בהסכם הגירושין סוכם שבנם הקטין יהיה במשמורת האם, כעת מבקש האב להעביר את הבן למשמורת משותפת משום שהוא עבר לגור באותו ישוב שבו גרה האם. בית הדין התרשם שלילד יש קשר טוב עם שני ההורים. עם זאת, ההורים אינם מצליחים להתעלות מעל המריבות שביניהם, ואינם מצליחים להגיע להסכמה על שום פרט. בית הדין דן בגדרו ההלכתי של הסכם הגירושין, וקבע שהסכם הגירושין שנעשה בקניין מחייב ולכן המדד היחידי לשינוי הוא טובת הילד, ואין לדון בטענת "אם אינו אצלי..." וכן אין כל משמעות להיות הילד בן. בית הדין קבע שעל אף שככלל אחריות הורית משותפת היא חשובה ומועילה לילד, הדבר נכון רק כאשר מדובר אכן במשמורת "משותפת" וההורים יודעים להתעלות על משקעי עבר. ולכן יש לחתור לאחריות הורית משותפת, כאשר התנאי העיקרי לכך הוא תיאום ושיתוף בין ההורים. למעשה התביעה למשמורת משותפת נדחיתה והמשמורת תישאר על כנה כפי שסוכם בהסכם הגירושין.

    קראו עוד...

  9. בקשה לפסילת טוען רבני בטענה שבעבר גישר בין הצדדים. הטוען טוען שלא היו דברים מעולם / פד"ר 969697/9

    אשה מבקשת לפסול את הטוען הרבני של גרושה, בטענה שבעבר ניסה לגשר ביניהם. הטוען מכחיש, ואומר שרק נתן להם עצה כיצד להתמודד עם בעל הבית שלהם. בית הדין דחה את בקשת האשה.

    קראו עוד...

  10. אשה שמסיתה את ילדיה שלא לפגוש את אביהם / פד"ר 868053/4

    בני זוג התגרשו. שני הילדים הגדולים כבר זמן רב מסרבים לכל קשר עם אביהם, וכעת גם הילדה השלישית מפסיקה לבוא למפגשים עם אביה כפי שקבע בית הדין. האשה טוענת שהבת לא מעוניינת בכך. בית הדין קנס את האשה.

    קראו עוד...

  11. אדם שנשא גרושה ולאחר מכן נאמר לו שהוא כהן / פד"ר 1110483/1

    אדם נשא גרושה. לאחר החתונה אמר אבי החתן לכלה שהחתן כהן. בני הזוג והוריהם היו חילונים, ולכן מעולם לא נשאו כפים ולא עלו לתורה ככהנים. ואולם, במשך הזמן חזרו בני הזוג בתשובה, ובקשו לברר את מעמדם. ביה"ד ברר, והתברר שהבעל אכן כהן. לפיכך התגרשו בני הזוג.

    קראו עוד...

  12. **דחיה על הסף והטלת קנס על מי שדרש לדחות על הסף ולהטיל קנס/ פד"ר 818372/6

    בני זוג גרושים דנים זה שבע שנים בפני בית הדין על סידורי החזקת ילדיהם. לאחר שבע שנים שכרה האשה עו"ד. עורכת הדין דרשה לדחות על הסף את תביעתו של האב להחזקת הילדים, בשל חוסר סמכות בית הדין, ולהטיל על האב קנס על עצם הגשת התביעה. בית הדין דחה על הסף את תביעת עו"ד האשה, והטיל עליה קנס.

    קראו עוד...

  13. **חיוב כתובה כאשר לכל צד טענות רבות על רעהו, וכל צד מכחיש את טענות רעהו / 891643/4

    בני זוג התגרשו. כל צד מאשים את חברו בטענות כבדות משקל. ברוב דעות החליט בית הדין לחיב את הבעל בעיקר הכתובה, ולהתפשר על התוספת בפשרה הקרובה לדין כדי להמנע משבועה.

    קראו עוד...

  14. **תביעת אב שגרושתו תשא בהוצאות מזונות הילדים בניגוד להסכם הגירושין / פד"ר 147728/12

    אב טוען שכיון שהוא וגרושתו מחזיקים בילדים בשוה, מן הראוי שכל אחד יפרנסם כאשר הם בביתו, ואין הוא צריך לשלם לגרושתו על הזמן שהילדים בביתה. בית הדין האריך לבאר שע"פ ההלכה רק האב חיב בפרנסת ילדיו, ואין כל חיוב על האם. בית הדין קבע שאם פחתו מקורות ההכנסה של האב, הוא רשאי להגיש תביעה להפחתת מזונות.

    קראו עוד...

  15. **אשה שתובעת להגדיל את תשלומי המזונות כי גרושה מרויח יותר, וכן שישא בתשלומי בר המצוה לבנם / פד"ר 969697/9

    אשה תובעת להגדיל את תשלומי המזונות כי גרושה מרויח יותר, וכן שישא בתשלומי בר המצוה לבנם. הגרוש טוען שגם הוצאותיו גדלו.

    קראו עוד...

  16. **חיוב כתובה בבני זוג שנפרדו וכל אחד מהם מאשים את רעהו / פד"ר 1043346/1

    בני זוג מאסו זה בזה. הפסיקו לחיות כאיש ואשה ונפרדו. כאשר כל צד מאשים את רעהו. בית הדין קבע שהצדדים מאסו זה בזה ומרדו זה בזה. לפיכך עליהם להתגרש, האשה זכאית לעיקר כתובה אך לא לתוספת ולא למזונות.

    קראו עוד...

  17. **כפיית פשרה בכתובה במקום מרידה הדדית כאשר אין האשם יכול להתברר / פד"ר 915181/3

    בני זוג מרדו זה בזה והסתכסכו, כאשר כל צד טוען שהצד השני אשם בדבר. הצדדים לא הביאו ראיות לדבריהם. בית הדין כפה פשרה בעניין הכתובה.

    קראו עוד...

  18. חיוב כתובה לבעל שעבר בדיקת פוליגרף אך סירב למסורה לבית הדין / פד"ר 141110/8

    הבעל עזב את הבית במפתיע ולאחר מכן דרש גירושין. האישה הסכימה לגירושין אך תבעה את כתובתה בסך 520,000 ש"ח, והבעל טען שהוא פטור מכתובה כיוון שלא היה ביניהם יחסי אישות חצי שנה לפני הפירוד. בית הדין שמע את הצדדים וקבע שאחד מהם וודאי משקר והצדדים הסכימו לבדיקת פוליגרף שתקבע מי משקר במידה והאישה תמצא משקרת היא תישא בהוצאות המשפט ובמידה והבעל ישקר ישלם לאישה 300,000 ש"ח. האישה עשתה את הבדיקה והעבירה אותה לבית הדין בעוד הבעל טען שעשה את הבדיקה אך סירב במשך כמעט שנה להעבירה לבית הדין. פסק הדין קובע שאין הוא נזקק לדון בתוקף בדיקת פוליגרף כיוון שהצדדים הסכימו בקניין לסמוך על בדיקה זאת, אלא רק בסמכות לפסוק מאומדנה כנגד אדם המסרב למסור ראיה שבידו לבית הדין. בפסק הדין האריכו הדיינים לדון בסמכותו להכריע באומדנה, וקבעו שכאשר אדם לא מוסר ראיה שבידו נחשב הדבר ל"אומדנה דמוכח" שהוא משקר, וניתן לפסוק כנגדו, בפרט בכתובה בה האישה מוחזקת מעיקר הדין. הבעל חוייב ב300,000 ש"ח ולאחר מכן התברר שתוצאות הבדיקה אכן היו שהוא משקר.

    קראו עוד...

  19. גביית כתובה כאשר בני הזוג חתמו על הסכם ממון שלפיו אין להם תביעות זה על זה, והאיש רשם את ביתו על שם בנותיו / פד"ר 1136658/1

    בני זוג שנישאו בנישואין שניים, חתמו על הסכם לפיו אין להם שום תביעות ממוניות זה על זה. הבעל אף רשם את דירתו על שם בנותיו. לאחר מות הבעל, מבקשת האשה לגבות את כתובתה. בית הדין פסק שהכתובה אינה כלולה בהסכם, והאשה זכאית לה, אלא שכיון שהדירה נרשמה על שם הבנות עוד בחיי הבעל, הרי שהיא אינה חלק מהירושה, והאשה לא יכולה לגבות ממנה. אם ימצאו נכסים אחרים של הבעל, תוכל האשה לגבות מהם את כתובתה.

    קראו עוד...

  20. **ילדים שאמם ובעלה טענו שהבעל אינו אביהם / פד"ר 1065411/1

    במהלך תהליך גירושין טענו שני בני הזוג כי שני הילדים הקטנים של האשה אינם של הבעל. כעת הבעל טוען שלא אמר כך אלא משום שהאשה אמרה לו זאת, וגם האשה אומרת שבאותו זמן עדיין חיה עם בעלה אלא שבמקביל היה לה קשר עם גבר אחר, לכן קבע בית הדין שהילדים אינם ממזרים.

    קראו עוד...

  21. אדם שהוחזק ככהן אבל בני דודי אביו הוחזקו כישראלים / פד"ר 1123288/1

    אדם הוחזק ככהן. הוא, אביו וסבו נהגו ככהנים. אך מתברר ששאר צאצאי אבי-סבו לא נוהגים ככהנים. בית הדין קבע שינהג ככהן לחומרא ולא לקולא.

    קראו עוד...

  22. חיוב אב בדמי מזונות במשמורת משותפת, וחישוב גובה המזונות / פר"ד תיק 1140557/4

    בית המשפט העליון קבע שבמשמורת משותפת אין לחייב את האב בדמי מזונות של ילדים מגיל 6 ומעלה, אך יש לחייבו במזונות בילדים עד גיל 6. בית הדין חלק על קביעה זו לפי דין תורה וקבע כי במשמורת משותפת הבעל לא ישלם דבר לאישה עבור התקופה בה הילדים אצלו, אך ישלם את מלוא המזונות עבור התקופה בה הילדים אצל גרושתו. בנודע לשומת גובה המזונות קבע כי יש לשום אותם לפי צרכי הילדים וכפי אדם בינוני וסעודה בינונית, באופן זה יישאר אף לאב כדי דמי מחייתו.

    קראו עוד...

  23. *היתר לשאת אישה שנייה למי שאשתו חלתה במחלת אלצהיימר בגיל צעיר

    אישה לקתה במחלה גנטית נדירה, אלצהיימר בגיל צעיר מאוד (38). לזוג שני ילדים. בית הדין התיר לבעל לשאת אישה שנייה, ולא חייב אותו בהשלשת כתובה או גט בשל העובדה שהבעל ספרדי שתוקף חומרת חרם דרבינו גרשום מוטל בספק בעדות אלו.

    קראו עוד...

  24. האם אב מחויב במזונות ילדיו לפי רמת החיים שהורגלו אליה? / פד"ר 960545/4

    בני זוג חיו ברמת חיים גבוהה מאוד, הכוללת נהג צמוד נסיעות לחו"ל ועוד. לאחר הליך פלילי של אלימות במשפחה, נערכו הגירושין בין הצדדים אולם האב נמנע מכל קשר לילדיו. האישה תובעת שהבעל ישלם מזונות מוגדלים על מנת לשמור על רמת החיים הגבוהה שהורגלו ילדיו. בפסק הדין נידונה בהרחבה השאלה המהותית: האם מן הדין מחויב אב במזונות ילדיו לפי רמת החיים שהורגלו אליה? לדעת דיין א' אב אמיד מחויב מדין צדקה לזון את בניו ובנותיו לפי העקרון של "די מחסֹרו אשר יחסר לו" – "אפילו סוס לרכב עליו ועבד לרוץ לפניו" ולכן יש להגדיל את המזונות על מנת לשמור על רמת החיים הגבוהה לה הורגלו הילדים. אפילו אם מדובר על סכום שהוא יותר מחומש מנכסיו של האב. לדעת דיין ב' אין להחיל כאן את דין "די מחסורו", כיוון שחיוב "די מחסורו" אינו חיוב קבוע לכל ימי חייו של העני. מעבר לכך, לדעתו התנהלותו של הורה כלפי ילדיו במובן הכלכלי (מעבר לצרכים הבסיסיים) היא בתחום סמכותו ההורית-החינוכית הבלעדית ואינה בת התערבות של גורם שיפוטי. לכן לדעתו יש לחייב את האב במזונות קבועים בשיעור של המזונות הזמניים. לדעת דיין ג' אכן יש עקרונית מקום לחייב אב על פי דין "די מחסורו" אלא שלמעשה הילדים לא התרגלו באמת לרמת החיים הגבוהה כיוון שמדובר בדברים שרלוונטיים בעיקר למבוגרים. לכן יש להגדיל רק במעט את חיוב המזונות. לאור דעת הרוב הוגדלו המזונות רק במעט. ערעור על פסק דין נדון בבית הדין הגדול (רבני הגדול 967261/4), אשר דחה את הערעור ואף הגדיל את חיוב המזונות קרוב לחיוב שבדעת דיין א' שבפסק דין זה. על פסק הדין שבערעור הוגשה עתירה לבית המשפט העליון (בג"ץ 780/19) והעתירה נדחתה.

    קראו עוד...

  25. ***הסכם גירושין שכתוב בו שידונו לפי דין תורה

    בהסכם גירושין נכתב שחלוקת הרכוש תעשה לפי דין תורה. באי כוח האישה בקשו לחזור בהם מההסכם או לטעון כי הדין יקבע לפי דין תורה והביצוע לפי החוק. בית הדין דחה את דבריהם כיוון שההסכם חתום על ידי הצדדים, מדקדקים בלשון השטר.

    קראו עוד...

  26. @חיוב האשה בגט מדין ר' ירוחם ועוברת על דת על פי אומדנא ודין מרומה / פד"ר 1129500/4

    קראו עוד...

  27. חשש ממזרות מגיור רפורמי / פד"ר 1126307/1

    קראו עוד...

  28. היתר חשש ממזרות לאשה שנתעברה בזמן הפירוד מבעלה / פד"ר 1181337/1

    קראו עוד...

  29. בדין שתוקי שאמו טוענת לכשר נבעלתי / פד"ר 1185936/1

    קראו עוד...

  30. הדרך לקביעת יהדותה של תורמת ביצית / פד"ר 1216693/1

    האם ילדה את בנה מביצית של תורמת אנונימית, והיא מבקשת לקבוע כי הוא רשאי להינשא כדת משה וישראל. על פי החוק התורמת צריכה להיות בת דתה של הנתרמת, אולם בית החולים אשר ביצע את ההפריה הסתמך על מרשם האוכלוסין בלבד. בית הדין עמד על כך שעל פי פסיקת בג"ץ הפרטים הרשומים במרשם האוכלוסין אינם מהווים ראיה אפילו לכאורה לנכונותם, ולכן יש לברר אם התורמת היא יהודיה. עמדת ב"כ היועץ המשפטי לממשלה היא שאין לבית הדין סמכות להורות על הבאת הראיה לפניו, אולם בית הדין הוכיח מלשון החוק שיש לו סמכות לכך, וגם הציע דרך אחרת פשוטה וקלה לבירור יהדותה של התורמת ללא חשיפת העובדה שתרמה ביצית.

    קראו עוד...

  31. חשש שתוקי בשוטה שילדה בזנות / פד"ר 1193399/1

    קראו עוד...

  32. גיורת שהסתירה כוונתה לקיים קשר זוגי עם אינו יהודי / פד"ר 1229182/1

    קראו עוד...

  33. פנויה שאינה יודעת ממי נתעברה - כשרות הבן לבוא בקהל / פד"ר 1156488/1

    קראו עוד...

  34. פשרה שלא מן הדין בחיוב כתובה / פד"ר 1105762-3

    קראו עוד...

  35. תשלום הלוואה שנטלה האשה לפרנסת הבית לפני גירושין - פד''ר 148578-14 - ביה''ד באר שבע

    קראו עוד...

  36. קיום הסדרי שהות בעידן קורונה 1186300/4

    קראו עוד...

  37. כללים בפרשנות שטר (והסכם ממון) -פד''ר - 1182883-6 - ביה''ד באר שבע

    קראו עוד...

  38. אשה שבגיטה נרשמה טעות בשם אביה. הטעות הועתקה מרישומו במשרד הפנים ובתעודת הזהות שלה / בית הדין באר שבע 104334/3

    אשה ששם אביה ברישומי משרד הפנים היה שגוי, והשגיאה הועתקה לגט, נישאה שנית וילדה. בית הדין הכשיר את ילדיה.

    קראו עוד...

  39. התר נישואין למי שנולד לאשת איש שטענה שהאב גוי / בית הדין באר שבע 1302859/1

    אשה שחיה שנים רבות בנפרד מבעלה ילדה בן ומסרה אותו לאימוץ מיד בלידתו. בתיק האימוץ היא כתבה שהסיבה למסירתו לאימוץ היא כי אביו ערבי. האשה גרה בעיר שבבה אוכלוסיית ערבים גדולה. לכן סמך עליה בית הדין והתיר את נישואי הבן.

    קראו עוד...

  40. חלוקת נכסים בין בני זוג, ובעל דין שהוחזק שקרן / בית הדין באר שבע 133004/5

    קראו עוד...

  41. דרך חישוב דמי מזונות / בית הדין באר שבע 1161022/12

    בית הדין פסק פסק דין עקרוני, עוד בטרם הכרעת השאלה במקרה הספציפי שלפניו. השאלה העקרונית היא האם לחשב את דמי המזונות לפי צריכתם של הילדים, או שיש לקחת בחשבון את העובדה שהם גרים בבית שבו אנשים רבים ונר לאחד נר למאה, ולכן חלקם בהוצאות פוחת.

    קראו עוד...

  42. נישואי בת של כהן וגרושתו לכהן / בית הדין באר שבע 1305259/1

    כהן גרש את אשתו והם חזרו לחיות יחד ונולדו להם חמשה ילדים. לדבריהם, הגירושין נעשו למראית עין מטעמים כלכליים. בתם מבקשת להנשא לכהן. בית הדין אסר זאת עליה.

    קראו עוד...

  43. חיוב אב בהוצאות פעוטון וצהרון / בית הדין באר שבע 1161022/12

    בית הדין חייב אב בתשלום עבור פעוטון וצהרון

    קראו עוד...

  44. היתר לכהן של בת שנולדה לאב כהן ולגרושתו, שלדבריהם התגרשו פיקטיבית בלבד / בית הדין באר שבע 1305259/1

    בית הדין אסר על בת לכהן וגרושה להנשא לכהן.

    קראו עוד...

  45. התר לקהל במי שנולד בחדש התשיעי לאחר גירושי אמו, מגבר שאינו יהודי, ולטענת אמו התעברה אחר הגט / בית הדין באר שבע 1326106/1

    אשה ילדה קצת פחות מתשעה חדשים לאחר גירושיה. היא והגרוש מודים שהבן אינו שלו. היא ואדם נוסף שאינו יהודי מודים שהבן שלו. האשה וגרושה הם בני הפלאשמורה שעברו גיור בארץ. לטענתם הטבעת שאחרי הגיור היתה שייכת לאשה כבר קודם, ולא ניתנה לשם קידושין. בית הדין התיר את הבן.

    קראו עוד...

  46. גט שנרשם בו שם אביו הגוי של הבעל / בית הדין באר שבע 1146461/5

    בן לאב גוי כתב בגט את שמו ושם אביו הגוי. בית הדין קבע שאפשר להכשיר את הגט בדיעבד, אבל לכתחילה יש להשתדל לסדר גט נוסף.

    קראו עוד...

  47. חישוב מזונות ילדים והוצאות פעוטון / בית הדין באר שבע 1161022/12

    הרב אליהו אדרי מאריך לבאר כיצד יש לחשב את חיוב האב במזונות.

    קראו עוד...

  48. טענת אדם שקנה מגרש ולוה הלוואה כאשר אין ראיה לאף אחת מהטענות אלא מדבריו / בית הדין באר שבע 1237405/8

    בני זוג התגרשו והאשה טוענת שבעלה קנה מגרש באתיופיה. הבעל אומר שאכן קנה את המגרש אלא שגם לקח הלואה לצורך הקניה, ואם רוצה האשה להתחלק עמו במגרש - שתתחלק אף בהלואה. האשה טוענת ששטר ההלואה מזויף. אך כיון שגם האשה מודה שאינה יודעת על קיומו של המגרש אלא מפי הבעל, קבע בית הדין שאם נאמן הוא שקנה נאמן אף שלוה.

    קראו עוד...

  49. פרשנות סעיף להסכם גירושין / בית הדין באר שבע 1176983/3

    בני זוג התגרשו, וחתמו על הסכם שבו מוותר הבעל על כל הזכויות הפנסיוניות של האשה, ואילו האשה מוותרת על כל הזכויות הפנסיוניות של הבעל "למעט תשלום הפנסיה בשיעור של 25% שצבר הבעל במקום עבודתו ו/או סיום עבודתו." נחלקו הבעל והאשה בשאלה האם הבעל חייב לאשה 25% מכל הזכויות שצבר במשך ימי נישואיהם, או מכל הזכויות שיצבור כל ימי חייו. תוספת המלים "סיום עבודתו" מלמדת כדברי האשה, לכן הכריע בית הדין בדעת רוב כדברי האשה.

    קראו עוד...

  50. כשרות ילדים אשר בעל אמם טוען שאינו אביהם / בית הדין באר שבע / 1350352/1

    בני זוג התגרשו, והבעל מעלה ספקות בדבר אבהותו על חלק מהילדים. הוא מעולם לא טען כן לפני הגירושין, ובית הדין ביטל את דבריו והכשיר את הילדים.

    קראו עוד...

  51. סתירת הדין ע"י הערכאה המקורית, סופיות הדיון, וניכוי סכום שהממונה שדן בו לא נתן דעתו לפסק העתידי / בית הדין באר שבע 814876/11

    לבני זוג היו כמה חשבונות בנק. האשה פרעה חוב משותף מאחד מהם, וביקשה שבעלה ישא בחצי הסכום. בית הדין קבע שהבעל ישא בחצי הסכום, אך קבע שהחשבון שממנו נפרע הסכום הוא משותף. משום כך, ביקש הבעל לסתור את הדין. שהרי אם החשבון משותף - הרי שכבר פרע את חלקו. ב"כ האשה התנגד, ואמר שאי אפשר לסתור את הדין באותה ערכאה שדנה בו. בית הדין האריך לברר שהערכאה המקורית יכולה ואף צריכה לסתור את הדין אם טעתה. אבל לגוף הנושא הנידון הוא סבר שהצדק עם האשה.

    קראו עוד...

  52. חתימה שניה בגט הנמסר בשתי מסירות מחמת חומרה / בית הדין באר שבע 1382740/2

    בית הדין קבע שבגט שנמסר פעמיים לחומרא אפשר למסור את אותו גט פעמיים עם חתימה שניה.

    קראו עוד...

  53. בדיקת זרע לאדם שאשו ילדה והוא טוען שאינו מוסגל להוליד / בית הדין באר שבע 851648/5

    אשה ילדה. בעלה באותם ימי טוען שלא הצליח לבוא עליה ביאה גמורה, וששכבת זרעו אינה פוריה. בית הדין הפנה אותו לבדיקת זרע כדי לבדוק אם שכבת זרעו פוריה. אע"פ שהביאה לא היתה גמורה.

    קראו עוד...

  54. דחיית בקשת בית משפט למשפחה לעיין בתיק / בית הדין באר שבע 1405562/1

    בית הדין דחה את בקשת בית המשפט לעיין בתיק, כיון שלא צורפו אליה נימוקים.

    קראו עוד...

  55. חיוב אשה במזונות ילדיה המוחזקים ע"י האב מדין צדקה / בית הדין באר שבע 115837/20

    בית הדין חייב את האשה לשאת במזונות ילדיה שבידי האב, במסגרת הסכם פשרה שבית הדין אישר אותו.

    קראו עוד...

  56. פסיקה ללא שמיעת כל הצדדים בדין מבורר כדי למנוע עינוי דין / בית הדין באר שבע 1290119/11

    הרב אדרי דחה תביעה על הסף בלי לשמוע את הצדדים כיון שדין היה ברור, וכדי למנוע עינוי דין.

    קראו עוד...

  57. חיוב בהוצאות משפט לבעל דין שהמתין לתורו זמן ארוך ובסוף הלך / בית הדין באר שבע 1381772/3

    אשה ועורך דינה המתינו זמן ארוך לתורם בבית הדין. לבסוף עזב עורך הדין את המקום והורה גם לאשה שלא תתייצב, כיון שנקבע לו דיון אחר במקום אחר. בית הדין דן בתביעת הבעל לחייב את האשה בהוצאות משפט, כיון שעו"דו גבה את שכ"ט על אותו יום.

    קראו עוד...

  58. זוג שנקבע שצריכים בירור אם יכולים להנשא, נישאו בנישואין פרטיים והאשה הרה, ומבקשים היתר להנשא. הם מעלימים מידע מבית הדין / בית הדין באר שבע 1390100/1

    זוג שנאמר שהם צריכים בירור אם רשאים להנשא, נישאו בנישואין פרטיים והאשה הרה. הם מעלימים מידע מבית הדין ומבקשים היתר להנשא.

    קראו עוד...

  59. כתובה לאשה שטענה שבעלה נהג כלפיה באלימות והוא זוכה / בית הדין באר שבע 1224675/4

    אשה תבעה שלום בית אך בדיון עצמו אמרה שרצונה להתגרש, כך רצה גם הבעל. האשה התלוננה במשטרה על ארועי אלימות מצד בעלה, והוא נשפט וזוכה. בית הדין פטר את האיש מתשלום הכתובה.

    קראו עוד...

  60. חיוב מזונות לאב שהכנסותיו נמוכות וסמכות בית הדין כשהתביעה הוזכרה אך לא נפתחה רשמית / בית הדין באר שבע 1383613/9

    בדיוני בית הדין עלה נושא המזונות. בית הדין שלח את האיש לפתוח תיק בנושא, והתברר שבינתים פתחה האשה תיק בבית המשפט. בית הדין קבע שכיון שפתיחת התיק הרשמית נעשתה משיקולים פרוצדורליים בלבד הסמכות נתונה לו. בית הדין קבע שאין לחייב את האב במזונות מעל ליכולתו.

    קראו עוד...

  61. בת שאביה מעלה חששות שאינה בתו, אך לא הוצג שום דבר שמחזק חששות אלה / בית הדין באר שבע 1386877/3

    אב העלה חששות שמא הבת שילדה אשתו אינה בתו, אך לא הוצג שום ממצא המחזק חשדות אלה. לכן פסק בית הדין שהבת מותרת לבוא בקהל.

    קראו עוד...